Info

(c) Johan Maréchal

Informatie over mij

Oud systeem operator van het “Breydel BBS” (Het toenmalig Breydel BBS jaren 80 was het Fidonet-knooppunt voor heel West-Vlaanderen) en beetje vergelijkbaar met internet nu. Dit gebeurde met een analoge modem aan een snelheid (?) van 2400-Baud via een gewone telefoonlijn. De software die ik gebruikte was Frontpage, Proboard, en een hele reeks andere software, die veel programmeerwerk (lijn codes enz…) vroeg om alles dag en nacht goed te laten werken. We spraken nog van een XT en later van een AT computer met een 8088 resp. een 80286 CPU. Het was letterlijk een andere eeuw dus.

(c) Johan Maréchal. Stukje van de assemblagetafel waarop ik computers bouwde en o.a. zelfgebouwde 24u-testen deed in 1987 als zelfstandige informaticus. Nooit is een afgeleverde computer na aflevering uitgevallen.

In Fidonet werd “netmail” gebruikt voor mail en “echomail” voor Facebook, ik voorzag ook “softwareverdeling”. Alles startte via de USA en ging de wereld rond, en omgekeerd. De naam “Fido” is de naam van de hond van de oprichter van “Fidonet” trouwens. De resten van Fidonet zijn opgeslokt door Internet. Het was een uitermate spannende wereld waar we de moderne technologie zagen groeien en er ook aan meewerkten.

site