Zuid-Afrika

Zuid-Afrika/Natal 1987

De Vallei van 1000 heuvels

De Vallei van 1000 heuvels is een prachtige gebied van heuvels, bossen, valleien en rivier ten oosten van Durban In het begin van de 19e eeuw was deze streek een vluchtoord voor onteigende Zulu’s die in de strijd rond de apartheid hun land verloren. Tussen Durban en Pietermaritzburg gaat het landschap over in heuvels en stijgt het zo’n 700 m en vanaf Botha’s Hill zijn er langs de R103 verschillende uitkijkpunten met een mooi uitzicht over de vallei, de boerderijen en de townships rond Durban. Onderweg vindt u een variatie aan souvenirwinkeltjes, restaurants, B&B’s en verschillende Zulu Cultural Villages. Het landschap vormt ook al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars en er zijn dan ook veel winkeltjes met lokale ‘art&craft’.
In de vallei van 1000 heuvels ontmoet ruraal Afrika het stadsleven. Natuurreservaten liggen aan de rand van bruisende stadjes en dorpen met gespecialiseerde boekenwinkels, koffieshops en boutiques in winkelcentra en op markten.

Het is niet verwonderlijk dat dit mooie gebied veel natuurreservaten telt waaronder Alverstone Conservancy, Clive Cheesman Nature Reserve, Crestholme Nature Reserve, Glenholme Nature Reserve, Inanda Resort Reserve, Krantzkloof Nature Reserve, Madwala Conservancy, Misty Mountain, Nagle Resource Reserve, Phezulu Safari Park, Shongweni Resource Reserve and Springside Nature Reserve.

Hluhluwe Park, het thuis van de neushoorns in Zuid Afrika

Het oorpronkelijke Hluhluwe Park was één van de oudste parken van Zuid Afrika, opgericht in 1895. Hier vind je de meeste neushoorns in Zuid Afrika, en nog veel meer. In 1989 is Hluhluwe verbonden met het Umfolozi Park door middel van een corridor. Hierdoor vormt het nu één geheel, wat nu maar liefst 96.000 hectare groot is.

Hluhluwe Umfolozi Park ligt in het hart van KwaZulu-Natal. Het is een groot park met veel verschillende dieren, maar lang niet zo druk als bijvoorbeeld het Krugerpark. Daarom is Hluhluwe Park uitermate geschikt voor het spotten van groot wild, waaronder de Big Five. Het park is onder andere bekend geworden door Operation Rhino in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Dit project zorgde ervoor dat de witte neushoorn (die overigens helemaal niet wit is) hier extra beschermd zou worden. In Hluhluwe Park vind je daardoor de meeste neushoorns van alle parken in Zuid Afrika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.